dilluns, 12 de març del 2012

Nova retallada al empleats públics i 29M


El coordinador general d’EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha volgut felicitar avui els sindicats per “la mobilització i la informació creixents que estan tirant endavant front a la imposició de la contrareforma laboral del govern Rajoy”.

El dirigent d’esquerres ha reiterat el suport d’EUiA a la vaga general convocada pel 29-M i ha assegurat que la seva formació està “a disposició” de les centrals sindicals perquè l’aturada del 29-M sigui un èxit. “És una vaga contra la reforma laboral, però és evident que afecta tothom: treballadors, aturats, autònoms, estudiants, petits empresaris... Tothom a qui afecten les retallades de drets laborals i socials”.

Miralles ha insistit que la seva formació treballarà per la vaga amb els sindicats i de manera unitària, als centres de treball, les universitats, els barris... “Els que estem organitzats en formacions polítiques d’esquerres, els que estem afiliats a sindicats de classe, els qui militem en moviments socials... hem d’avançar en la unitat en la defensa dels interessos comuns, perquè tots plegats creiem en l’estat del benestar i en què que una alternativa a aquest model que ens volen imposar és possible”, ha analitzat el coordinador general d’EUiA. La formació, ha explicat, ja té “un pla d’extensió de les raons de la vaga: ja em començat a fer actes d’explicació de la reforma i muntarem punts informatius al carrer”.

Per al diputat d’ICV-EUiA “s’ha de forçar al govern de la dreta a negociar, no pot menysprear les organitzacions sindicals”. En la seva opinió, “PP i CiU fan pinya, una vegada més, per tirar endavant una contrareforma laboral que l’únic objectiu que té es doblegar als treballadors i als seus representants, amb sous de misèria, amb acomiadament lliure i barat i enterrant la negociació col·lectiva i les mediacions en els EROs”. Miralles ha tirat per terra la justificació que la reforma servirà per crear ocupació: “D’ocupació, res de res, ans al contrari, aquesta reforma destruirà més llocs de treball”.

Nova injustícia contra els empleats públics

D’altra banda, Miralles s’ha referit a la nova retallada salarial als empleats públics catalans que anunciat avui la vicepresidenta Joana Ortega i que pot arribar fins el 5%. El màxim dirigent d’EUiA ha qualificat la mesura de “nova injustícia contra els empleats públics, una amenaça que retallarà poder adquisitiu a 230.000 famílies”. Per això Miralles creu que “aquest anunci és un motiu més perquè la vaga general sigui un èxit a Catalunya”.  

La portaveu d’EUiA i diputada, Mercè Civit, ha sol·licitat avui mateix la compareixença d’Ortega per a què expliqui al Parlament aquesta decisió del Govern de CiU de retallar els sous dels funcionaris fins un 5%, una mesura a la qual la coalició roig i verda s’oposa i que per a Civit “perjudicarà doblement els treballadors públics catalans” tenint en compte la retallada anunciada també pel Govern de l’Estat.

Suport als candidats d’IU d’Astúries i Andalusia

Finalment, Miralles ha explicat que ha fet arribar el seu suport als candidats d’IU a les eleccions autonòmiques d’Astúries i Andalusia, Jesús Iglesias i Diego Valderas respectivament, als qual la darrera enquesta del CIS els augura uns molt bons resultats (IULV-CA passaria dels 6 escons actuals a la Junta d’Andalusia a tenir-ne entre 9 i 10, mentre Izquierda Xunida passaria de 4 a 7 escons, sent la força que més creixeria a Astúries). El coordinador general d’EUiA i diputat ha conclòs que “cal un pas a l'esquerra i el 25 de març IU pot ser decisiva a Andalusia i Astúries”

Font EUiA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada