dimecres, 9 de juliol del 2014

Memòria històrica valora moció PSC sobre alcaldes i regidors víctimes del feixisme


Moció PSC sobre alcaldes i regidors víctimes del feixisme.

Posicionament de la taula de la memòria històrica

   La Taula de la Memòria Històrica vol agrair la participació de tots els ciutadans que es van concentrar davant de l’Ajuntament en contra el carrer Adolfo Suárez i valora positivament la moció que va anunciar el PSC consistent en:

·        Canviar el nom de l’escola Lluis Piquer.
·      Dedicar un nom de carrer o plaça a tots els alcaldes i regidors del municipi que van ser afusellats pel règim franquista, morts al camp de concentració de Mathausen o van morir a l’exili.
·        Programar un acte institucional cada 14 d’abril.

   Considerem que la moció del PSC ha estat fruit de la mobilització ciutadana que ha permès visualitzar la indignació dels veïns davant l’oblit de la repressió franquista a Parets que contrasta amb la rapidesa en donar honors a les persones suggerides pel Partit Popular.

    Constatem que les primeres eleccions democràtiques es van celebrar a l’any 1979 i fins 35 anys després no s’han començat a prendre les mesures adients per la recuperació de la memòria històrica i aquestes mesures han estat impulsades per la ciutadania.

    La Taula de la Memòria Històrica treballarà perquè les propostes de la moció es facin realitat i prendrà les accions següents:

·        Demanarem als partits polítics que es presenten a les eleccions municipals de 2015, el seu compromís per portar a terme el més aviat possible, el canvi de noms de carrers.
·        Inventariarem carrers de personatges franquistes, carlistes o d’altres noms allunyats dels valors de la pau i demanarem la seva baixa del carrerer de Parets.
·        Participarem activament en els actes celebrats el 11 de setembre i el 14 d’abril.

    Desmentim que la taula de la memòria històrica formi part d’una conxorxa d’una oposició rancuniosa, tal i com s’ha afirmat als mitjans de comunicació, al contrari, el seu origen és una decisió de l’equip de govern  (PP/PSC) poc respectuosa amb els paretans víctimes del franquisme i la manca de sensibilitat històrica dels consistori en els darrers 35 anys.

Taula de la Memòria Històrica de Parets

 memoriahistoricadeparets@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada